placuszki jogurtowo bananowe

  • 2 września, 2016
  • Super mama, super kobieta
  • 3 komentarze

Przyznać się, która z nas nie miała rano dylematu, co na śniadanie….

my dziś wstalismy późno, bo około 8, Franula od razu mama amam. Pytam co chcesz zjeść, a on, że nie wie. Więc szybki przegląd szafek, lodówki, misy z owocami i mam!

Paluszki jogurtowo bananowe z mąki jaglanej

Składniki

Ciut więcej jak szklana mąki jaglanej

Banan

Jajko

Łyżka miodu

Jogurt naturalny gęsty bez mleka w proszku

Do jednej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, jogurt i rozgniecionego  banana, miód, mieszmy. Ciasto ma być lekkp gęste.

Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto. Smażymy do uzyskania złocistego koloru.

Można je polać miodem i podawać z kawałkami bananów. 

Sa przepyszne, zdrowe, idealne nawet do małej rączki. Są szybko w przygotowaniu oraz równie szybko znikają :-)

Smacznego :-)