placuszki jogurtowo bananowe
- 2 września, 2016
- Super mama, super kobieta
- 3 komentarze
Przyznać się, która z nas nie miała rano dylematu, co na śniadanie….
my dziś wstalismy późno, bo około 8, Franula od razu mama amam. Pytam co chcesz zjeść, a on, że nie wie. Więc szybki przegląd szafek, lodówki, misy z owocami i mam!
Paluszki jogurtowo bananowe z mąki jaglanej
Składniki
Ciut więcej jak szklana mąki jaglanej
Banan
Jajko
Łyżka miodu
Jogurt naturalny gęsty bez mleka w proszku
Do jednej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, jogurt i rozgniecionego banana, miód, mieszmy. Ciasto ma być lekkp gęste.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto. Smażymy do uzyskania złocistego koloru.
Można je polać miodem i podawać z kawałkami bananów.
Sa przepyszne, zdrowe, idealne nawet do małej rączki. Są szybko w przygotowaniu oraz równie szybko znikają :-)
Smacznego :-)